Κυριακή 20 Ιουλίου 2008

O Κος Παπούλιας και οι γλάροι της Αναβύσσου

O κύριος Παπούλιας με συνεργάτη του πήγαν πριν λίγο καιρό στην γνωστή παραλία της Αναβύσσου στην Αττική για να κάνουν το μπάνιο τους όπως και το μισό λεκανοπέδιο. Ο πρόεδρος μπροστά στους νεκρούς γλάρους που αντίκρυσε κοντά στην πηγή που έπιναν "γλυκό-θανατηφόρο" νερό, θορυβήθηκε και έβαλε τον συνεργάτη του να τηλεφωνήσει, χωρίς να αποκαλυψει την ιδιότητά του, στην τοπική Αστυνομία, το αποτέλεσμα ήταν να τον παραπέμψει ο αστυνομικός δηλώνοντας μη αρμοδιότητα.
η παραλία
Μη βρίσκοντας ευήκοο ου και ανεβάζοντας πίεση, αποφάσισε τελικά να πάρει ο ίδιος δείγμα από το νερό της πηγής που χύνονταν στη θάλλασσα για να το στείλει στο χημείο για ανάλυση. Τα αποτελέσματα γνωστά (από τη δημοσιότητα των προηγούμενων ημερών), υπερβολική συγκέντρωση αρσενικού (AS 33) και απαγόρευση κολύμβησης στην παραλία σε 50μέτρα ακτίνα από τη εκβολή του νάματος.
η εν λόγω πηγή

τα στραβά της ιστορίας:

1. Η ύπαρξη Αρσενικού : Το αρσενικό πιθανότατα προήλθε από κάποιο βόθρο που πετάει τα νερά της κάποια μονάδα χημικής επεξεργασίας και μόλυναν μακροπρόθεσμα τα υπόγεια νερά. Άρα υπάρχει αναλγησία του ρυπαντή που νόμιζε οτι τα βρωμόνερα που ρίχνει στο βόθρο του, θα βγούν στην Γη του Πυρός. Η φυσική ύπαρξη του αρσενικού στο σημείο έχει απειροελάχιστες πιθανότητες γιατί δεν πέθαιναν πουλιά μέχρι τώρα.
2. Η αδιαφορία των λουομένων : Η μισή Αττική έκανε μπάνιο στην παραλία και η προκλητική αδιαφορία για το τι συμβαίνει γύρω τους είναι ανεκδιήγητη. Δέν ψιλιάστηκε κανένας για τα νεκρά πουλιά.Έλεος Έλληνες ξυπνήστε. Η πραγματικότητα είναι γύρω σας και όχι ότι συμβαίνει στην TV. Για να πώ την αλήθεια ο Έλληνας αυτής της παραλίας θα κινητοποιούνταν μόνο αν του βρωμούσαν τα πτώματα των νεκρών πουλιών..... παίρνοντας την πετσέτα του και το παρασόλι και πηγαίνοντας 50 μέτρα πιο εκεί.
3. Η αναρμοδιότητα της Αστυνομίας : Ο αρτηριοσκληρωτικός αστυνομικός που αν και πολύ μικρότερος στην ηλικία από του Προέδρου, τον απέπεμψε σαν αναρμόδιος δείχνει την ελληνική δημοσιουπαλληλική νοοτροπία. Έπρεπε να είχαμε νεκρούς για να κινηθεί από την καρέκλα του? Σε μια ενδεχόμενη διαρροή ραδιενέγειας (που στην αρχή δεν έχει θύματα, μετά πεθαίνουν όλοι από καρκίνο) ο κύριος αστυνομικός τι θα έκανε?
4. Ο δήμαρχος Αναβύσσου : Μετά τα αποτελέσματα του χημείου και την απαγόρευση βγήκε και πήγε να κάνει μπάνιο ο ίδιος στην παραλία. Μερικοί θα σκεφτούν τι παλληκάρι!! Όμως αυτός βάζει τη ζωή του κάτω από τον θώκο του. Είναι σίγουρο ότι δέχθηκε πιέσεις από ψηφοφόρους , επαγγελματίες της περιοχής να κινητοποιηθεί και να μην έχουν διαφυγόντα κέρδη. Θα τον πίστευα ότι είναι σίγουρος ότι τα νερά είναι εντάξει αν στην παραλία έπαιρνε για μπάνιο και τα εγγονάκια του.

Η νοοτρόπια κύριοι είναι που φταίει. Ο Πρόεδρος αν και γέρος έδειξε ότι είναι ευαισθητοποιημένος και πολύ πιο νέος στα μυαλά σε σχέση με τους συν-λουόμενούς του, τον Δήμαρχο και φυσικά τον ανεκδιήγητο αστυνομικό. Ξυπνήστε!!!!!!!!!!!!!

Λογοτεχνικός στοχασμός: Προχθές, της Αγίας Μαρίνας, ο γλάρος "Ιωνάθαν Λίβιγκστον", αυτός που πάντα ξεχώριζε από όλους τους άλλους, ξεχώρισε ακόμη μια φορά.....στεκόταν πιο κει δηλητηριασμένος από το αρσενικό και περίμενε να πεθάνει..... αυτός ο γλάρος ήταν φίλος μου και καλός συνομιλητής μου..... φίλε εμείς μπορεί να μην πεθάνουμε τόσο γρήγορα, αλλά να είσαι σίγουρος ότι με τα καμώματα και την νοοτροπία κάποιων δεν θα αργήσουμε πολύ..... φίλε τσίμπησέ με για τελευταία σου φορά για να ξυπνήσω...... φίλοι πρέπει να δεχθείτε κι εσείς το δήγμα κάποιου γλάρου ή οίστρου (αλογόμυγας) ή καραφατμέ για να ξυπνήσετε????


Εμπνεόμενος από το άρθρο του συναγωνιστή στο troktiko
Βιβλιογραφία : "Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον" του Richard Bach

Δεν υπάρχουν σχόλια: