Δευτέρα 21 Ιουλίου 2008

"Μεθυσμένη πολιτεία" και πρόληψη

Με αφορμή τον τραγικό θάνατο του μοτοσικλετιστή "ειρήνης" στη Γεωργία είπα να γράψω δύο γραμμές σαν φόρο τιμής σ'αυτά που πιθανότατα πίστευε και αυτός.
Σε μια πορεία που ξεκίνησε με όνειρο από την Πύλο και με ενδιάμεση τραγωδία στους δρόμους της Γεωργίας, ίσως καταλήξει το μήνυμα στην ολυμπιακή πόλη του Πεκίνου για ειρήνη στους δρόμους όλου του κόσμου.
Μοτοσικλετιστές συνειδητοποιημένοι και ιδεαλιστές ξεκίνησαν για να μεταφέρουν ένα μήνυμα που στο δρόμο μπορεί να εμπλουτιστεί από τις εμπειρίες τους. Κάποιοι συνάδελφοι του αδικοχαμένου συνεχίζουν την πορεία προς το Πεκίνο για να το μεταφέρουν, όπως πιθανότατα θα ήθελε και εκείνος και μερικοί δεν άντεξαν το βάρος του χαμού και επιστρέφουν.... έτσι γίνεται πάντα κάποιοι συνεχίζουν να μάχονται και κάποιοι κάμπτονται ...... κατανοητές και οι δύο απόψεις.

Κάποιοι πιάνοντας το τιμόνι ξέρουν όλα τα δικαιώματά τους, αλλά ελάχιστοι από αυτούς προτάσσουν τις υποχρεώσεις τους. Αυτό το γράφω γιατί σε μια σύγκρουση μεταξύ δύο οχημάτων σπάνια φταίνε και οι δύο οδηγοί, πιθανότατα φταίει μόνο ο ένας (στο εν λόγω ατύχημα ο οδηγός του φορτηγού ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και δεν είδε το κομβόι των μοτοσικλετιστών).
Οδηγοί που έχετε καταναλώσει αλκοόλ αφήστε τα κλειδιά
  • πάρτε ταξί μπορεί να σας βγει φτηνότερο (αποφυγή ζημιάς του οχήματος)
  • αφήστε να οδηγήσει κάποιος άλλος από την παρέα που δεν έχει πιεί
  • μπορεί να σωθεί η ζωή σας
  • μπορεί να σώσετε τη ζωή άλλων (οδηγών και επιβατών)
Τροχαία , που δουλειά σου είναι όχι μόνο η τήρηση των κανόνων του ΚΟΚ, πρέπει να προστατέψεις τις ανθρώπινες ζωές, κάνε ελέγχους στα ημερήσια και νυχτερινά καλοκαιρινά κέντρα διασκέδασης πριν βγουν στον κεντρικό δρόμο οι οδηγοί.
Επιχειρηματίες που έχετε τέτοια μαγαζιά, αγοράστε συσκευές μέτρησης σαν αυτές που έχει η τροχαία και προσφέρετε δωρεάν πρόληψη ατυχημάτων στους πελάτες σας, για να σας ξαναέρθουν σώοι και αβλαβείς.
Πελάτες αυτών των κέντρων, δεν είναι δύσκολο κάποιος από την παρέα να πιεί μια μπυρίτσα μόνο και μετά να οδηγήσει αυτός, δεν είναι ξενέρωτος είναι σοφός γιατί βάζει την σωματική ακεραιότητα της παρέας πάνω από το γούστο της στιγμής.

μουσική πρόταση : "Το μηχανάκι αστράφτει στον ήλιο" - Χειμερινοί κολυμβητές

Δεν υπάρχουν σχόλια: