Παρασκευή 18 Ιουλίου 2008

κύριοι του ΥΠΑΑΤ η νοοτροπία φταίει !!! κανείς άλλος

Παρακολούθησα με ενδιαφέρον από χτες, την κόντρα που ξέσπασε μεταξύ του ΥΠΑΑΤ , Τύπου, ΠΑΣΕΓΕΣ και λοιπών γεωργικών δυνάμεων, μετά την απόφαση "προειδοποίηση" της Commission της ΕΕ για περικοπές των γεωργικών επιδοτήσεων (127.7 εκ/μυρια ΕΥΡΩ), λόγω απαρχαιωμένου συστήματος "αναγνώρισης αγροτεμαχίων". Το ΥΠΑΑΤ χρησιμοποιεί χάρτες του 1998 και το πρόβλημα είναι ότι τα χωράφια δεν πιστοποιούνται ακριβώς.
Και μόνο η χρήση χαρτών του 1998 με κάνει να εξοργίζομαι με την Ελληνική δημοσιοϋπαλληλική
νοοτροπία. Έχουν ένα αρχείο με χάρτες του 1998 (10 χρονια πίσω) και περιμένουν την Commission να τους τρίξει τα δόντια να τους αλλάξουν. Κύριοι χαρτογιακάδες του ΥΠΑΑΤ ξυπνήστε, η αρτηριοσκληρωτική νοοτροπία σας πρέπει να εκμοντερνιστεί.
Είναι δυνατόν να χρησιμοποιείτε τέτοια στοιχεία (της προηγούμενης δεκαετίας) όταν
  1. Στο εμπόριο πωλούνται συσκευές GPS για το αυτοκίνητο, κινητά τηλέφωνα με GPS που χρησιμοποιούν χάρτες και δορυφορικές φωτογραφίες (i phone της apple) που επικαιροποιούνται κάθε χρόνο το πολύ. Πραγματικά έχω μία συσκευή που η προμηθεύτρια εταιρία κάθε τόσο βγάζει νέους χάρτες που μπορώ να επικαιροποιήσω στην συσκευή μου μέσω διαδικτύου δωρεάν.
  2. Στο Google earth (αν δεν το ξέρετε πρέπει σιγά σιγά να το μάθετε) υπάρχουν δορυφορικές φωτογραφίες πολύ πρόσφατες , ενω στην έκδοση PRO γίνονται εκπληκτικά πράγματα με απείρως λιγότερα λεφτά από αυτά που θα φάμε πρόστιμο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ξυπνήστε και αρχίστε να εμπνέεστε από την νεολαία (στην νοοτροπία) .....

ΥΓ ... δεν ξέρω όμως αν το κάνει επίτηδες το ΥΠΑΑΤ για να καλύψει κάποιους, γιατί χρησιμοποιώντας πεπαλαιωμένα στοιχεία μπορεί να θέλει κάτι να κρύψει...... λέω μπορεί, γιατί από το 1998 και μετά έχουν καεί ένα σωρό δάση και δασικές εκτάσεις και μπορεί να προστατεύει καταπατητές εκτάσεων μέχρι να ολοκληρώσουν τα εγκλήματά τους. Αν όχι, αυτό αποτελεί άλλη μια απόδειξη για το πως η νοοτροπία και ο μη εκσυγχρονισμός γίνεται τέλεια ασπίδα για εγκλήματα.
Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει και στα μυαλά για να την δούμε πιο δασωμένη και πιο όμορφη ακόμα και από τις δορυφορικές της φωτογραφίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: