Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008

Οι G8 ή και οι 9 ήταν ανεγκέφαλοι

η φωτογραφία έχει 9 γιατί είναι και ο ΜΠΑΡΟΖΟ

Κάθε χρόνο και σε διαφορετική πόλη μαζεύονται οι οκτώ (αμερικανό-καναδοί, άγγλο-γάλλοι, ιταλό-γερμανοί, γιαπωνέζο-ρώσοι) κεφαλές των μεγάλων της γης, με το κρανίο τους παραγεμισμένο, αντί με μυαλό, με δολάρια, ευρώ, γιεν, μάρκα, φράγκα, στερλίνες, λιρέτες, και ρούβλια, για να επιλύσουν, λέει, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης και οι κάτοικοί του: Μόλυνση του περιβάλλοντος, φτώχεια, οικονομική ύφεση.
Και κάθε χρόνο, μετά από κάθε σύνοδο, έχοντας φάει, πιει, (εις υγείαν των κορόιδων, δείτε και φωτογραφία πόσο χορτάτοι δείχνουν), φλερτάρει, συζητήσει περί ανέμων και υδάτων, ανακοινώνουν τις προθέσεις των να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που οι ίδιοι δημιουργούν.

Και τον επόμενο χρόνο, θα ανακοινώνουν και πάλι μέτρα για τα ίδια προβλήματα που θα εξακολουθούν να υπάρχουν, διότι πέρα από τα φληναφήματα των ανακοινώσεών τους, στρουθοκάμηλοι οι G8, κάνουν πως δεν βλέπουν, ότι το πρόβλημα των προβλημάτων του κόσμου μας είναι αυτοί οι ίδιοι και οι λεηλατικές απέναντι στη φύση, ατομοκεντρικές, φιλοτομαριστικές και απάνθρωπες πολιτικές τους.
Εφέτος, στο Toyako της Ιαπωνίας, απεφάσισαν, λέει, να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα του θερμοκηπίου με την μείωση της εκπομπής του διοξειδίου του άνθρακος έως το 2050. Χωρίς δέσμευση ούτε για το ποσοστό μείωσης, ούτε για μια μεσοπρόθεσμη συγκεκριμένη μείωση, που θα έδειχνε και τη σοβαρότητα των προθέσεών τους. Απλώς άφησαν το ζήτημα στον πατριωτισμό κάθε χώρας. Ελληνικές καλένδες και ελληνική πρακτική θυμίζει.
Τα ίδια υπόσχονται κάθε χρόνο που ποτέ δεν έχουν μέχρι σήμερα εφαρμόσει. Το ίδιο και με τις υποσχέσεις για δισεκατομμύρια δολάρια για την πεινασμένη Αφρική που υποσχέθηκαν πέρυσι στην ανάλογη σύνοδο κι ακόμα οι πεινασμένοι τα περιμένουν, πεθαίνοντας.

Δεν νοιώθετε ότι μας δουλεύουν;

  • Αυτοί που έχουν καταντήσει τον πλανήτη χωματερή των πυρηνικών τους και χημικών τους και παντός είδους αφοδευομένων από αυτούς απορριμμάτων, ενδιαφέρονται λέει για το περιβάλλον.
  • Αυτοί που είναι υπεύθυνοι για το 80% ίσως και περισσότερο εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα στον πλανήτη .
Ο Μπους(της) που λέει ο Λαζόπουλος , που έχει αρνηθεί να υπογράψει το πρωτόκολλο του Κιότο, για να μπορεί ανενόχλητος, αυτός ο ανεκδιήγητος και το στρατιωτικό-βιομηχανικό κατεστημένο που εκπροσωπεί, να βρωμίζουν τον Πλανήτη;

Αυτοί που καταναλώνουν όσα όλος ο άλλος κόσμος μαζί και καμώνονται πως τους «κόφτει» η πείνα που χτυπάει τις πόρτες τους, ενώ εκείνο που φοβούνται πια είναι η εξέγερση των πεινασμένων μέσα στα ίδια τους τα χορτασμένα σπίτια.

Αυτοί που κόπτονται για την οικονομική ύφεση που οι ίδιοι προκαλούν κερδοσκοπώντας στο πετρέλαιο και τα χρηματιστήριά του φτιάχνουν τεχνητά νησιά στο Νουμπάι και αναίτιους πολέμους (ΙΡΑΚ) , κοροϊδεύουν τον κόσμο λέγοντας ότι η τιμή του πετρελαίου τους προβληματίζει.

Αυτοί που δεν μπορούν να μοιράσουν «δυο γαϊδάρων άχυρα», γιατί ο καθένας τη δική του «πάρτη» μόνο κοιτάει, γιατί αυτός είναι ο κανόνας της άγριας, ασύδοτης, «ελεύθερης» αγοράς.

Για ποια και ποιων Ενωμένη Ευρώπη μιλάμε;

Για ποιους μεγάλους 8 μιλάμε;

καλύτερα θα τους έλεγα μωρούς.

«Η μεγαλοσύνη των λαών
Δεν μετριέται με το στρέμμα
Με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται…» (Κωστής Παλαμάς)

Από το άρθρο του γνωστού γιατρού κου Ανευλαβή στην zougla.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: