Τρίτη 29 Ιουλίου 2008

ΔΑΚ , Πανθρακικό και της Άρτας το γιοφύρι

Με αφορμή το έντονο γηπεδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα του Πανθρακικού και η πόλη μας, μετά από μια σύντομη έρευνα στο διαδίκτυο είδα για ακόμη μια φορά την νοοτροπία της Ελλάδας που πικραίνει. Είδα μια ανακοίνωση της ΓΓΑ του περσινού Φεβρουαρίου και προβληματίστηκα,
Μεταφέρω (copy paste)
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 25 Φεβρουαρίου 2007 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2 Ο κ. Γ. ΟΡΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, σε Συνέντευξη Τύπου, που έδωσε σήμερα το βράδυ σε ξενοδοχείο της Κομοτηνής, αναφέρθηκε στα έργα, που θα γίνουν στην Κομοτηνή, στις Σάπες και σε άλλες κοινότητες του νομού. ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ: Άμεση δημοπράτηση έργων και συγκεκριμένα: -Κατασκευή νέου αγωνιστικού χώρου και περιμετρικά στίβος. -Σε πρώτη φάση κατασκευή των μισών κερκίδων (4.000) από αυτές, που προβλέπει το σχέδιο να γίνουν συνολικά (8.000) -Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου. Τα έργα αυτά είναι προϋπολογισμού 23.800.000 ευρώ.

και σχολιάζω :
  1. "Άμεση δημοπράτηση" τι σημαίνει ? σε 2 χρόνια, σε 3 χρόνια, μετά τις επόμενες εκλογές ??
  2. Ο κος Ορφανός δεν είναι πλέον στο κυβερνητικό σχήμα, αλλά η συνέχεια του κράτους δεν ισχύει στην περίπτωση ανασχηματισμού??? Κύριε Ιωαννίδη (υφυπουργέ Αθλητισμού) και Κύριε Δουβή (Γεν. Γραμ. Αθλητισμού) , τι γίνονται οι δημόσιες δεσμεύσεις του προκατόχου σας?
  3. αν κάνω ένα πρόχειρο ( μπακάλικο προϋπολογισμό) κερκίδα 4000 θέσεων επί 2000Ευρώ η θέση το πολύ, κάνει 8 εκατομμύρια Ευρώ . Κύριε Ορφανέ ο περιβάλλον χώρος τι θα έχει άλλα 2 γήπεδα με κερκίδες 4000 θέσεων το καθένα ....... οπωσδήποτε είναι το ποσό πολύ μεγάλο σε σχέση με τις ανάγκες του έργου. Εκτός αν έκαναν υπολογισμό ότι ο εργολάβος θα το πάρει με έκπτωση 60% για να μπορέσει να βγει οικονομικά.
  4. μελέτες του Πανθρακικού σταδίου έγιναν ακόμη και στο τμήμα αεροδυναμικής του Πανεπιστημίου Αθηνών ..... οι μελέτες όμως έγιναν επί μακετών..... όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες (αλλά πραγματικά η μακέτα είναι πολύ όμορφη), οι φωτογραφίες είναι από το θέμα του Πανθρακικού σταδίου που είναι ανοικτό στο forum του www.stadia.gr
  5. Το Πανθρακικό Στάδιο θα μπορούσε να είχε προκηρυχθεί και να είχε γίνει γιατί ο κ. Ορφανός κάτι πρέπει να ήξερε για τα λεφτά που υπήρχαν για αυτό το έργο. Οι "κληρονόμοι" του όμως σφυρίζουν αδιάφορα ..... λες και δεν υπάρχει πρόβλημα στην Κομοτηνή. Έπρεπε να ανεβεί ο Πανθρακικός στην ΣούπερλίγκαΣούπερκλίκα) για να τρέχουμε σαν γνήσιοι Έλληνες με τις "σκελέες" στα χέρια. Να τρέχουμε να βρούμε κερκίδες που περίσσεψαν από την Ολυμπιάδα (λες και αυτές δεν υπήρχαν πέρσι που έβγαλε την ανακοίνωση ο Κος Ορφανός) και σύμφωνα με τα γραφόμενα του Τύπου ο συντοπίτης μας ΥΠΕΠΘ (κος Στυλιανίδης) να κάνει παρεμβάσεις της τελευταίας στιγμής για να σωθεί η παρτίδα.
  6. Σύμφωνα με δημοσιεύματα το Γήπεδο στα πηγάδια είναι 7.000 θέσεων και κόστισε 7.000.000 €. Κάνοντας πάλι ένα μπακάλικο προϋπολογισμό για την πλευρά της ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ αν κάνουν ένα καινούργιο γήπεδο, ίδιο με των Πηγαδιών, στο Κικίδιο στο οικόπεδο που τους παραχώρησε ο Δήμος, θα τους κοστίσει 7000Χ1500ευρώ=10.000.000 ευρώ το πολύ. Με απόσβεση στα 5 χρόνια και συνολική επιβάρυνση τόκων 15% περίπου θα κοστίσει 11.500.000 ευρώ περίπου. Αν κόβει ο Πανθρακικός 5000 εισιτήρια σε κάθε αγώνα 15 πρωτάθλημα και 5 κύπελλο = 20 αγώνες την χρονιά, επί 5 χρόνια είναι 100 αγώνες, που σημαίνει 115.000 ευρώ αν αγώνα θα δίνονται για την αποπληρωμή του γηπέδου. Και για να αναχθεί στο εισιτήριο 115.000 ευρώ δια 5000 μας κάνει 23 ευρώ ανά εισιτήριο θα δίνονται στο δάνειο. Εφικτό για μια ομάδα που σίγουρα θα γεμίζει το γήπεδο στην διψασμένη για ποδοσφαιρικούς αγώνες Ροδόπη.
Φίλοι αναγνώστες του blog , πολλά είναι τα στραβά και από που να αρχίσει κανείς δεν ξέρει, οι αποκαλυπτικές φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο komothnh.wordpress.com δείχνουν ότι η πορεία των εργασιών δεν είναι ικανοποιητική στο ΔΑΚ για να προλάβουμε την έναρξη του πρωταθλήματος. Στις φωτογραφίες ενώ είναι μέρα δεν υπάρχει ούτε ένας εργάτης, αν ήταν για την Ολυμπιάδα όμως, ακόμη και βράδυ θα δούλευαν με προβολείς που ήδη θα τους είχαν βάλει.
Η νοοτροπία του κράτους, του δήμου, των διοικούντων την ΠΑΕ και τελικά όλων εμάς,(γιατί σε τελική ανάλυση είναι όλοι τους ένας από εμάς) είναι που κάνει την διαφορά από το να λέμε ότι ζούμε σε οργανωμένο κράτος. Το τρέξιμο με τις "σκελέες" ανά χείρας (ή κοινώς με τα σώβρακα στα χέρια) είναι τελικά το "εθνικό μας " σπορ και είμαστε σίγουρα οι παγκόσμιοι πρωταθλητές.

ΥΓ ....... Για να μην υπονοηθεί ότι φταίνε μόνο οι νυν κυβερνώντες , δείτε και την συνέντευξη του ΓΓ Ολυμπιακών αγώνων Κου Καρτάλη το 2001 στην "ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ", που ήταν διορισμένος των προηγούμενων κυβερνώντων και έταζε λαγούς με πετραχήλια και δις. Προσοχή τα ποσά είναι σε Δραχμούλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: