Δευτέρα 4 Αυγούστου 2008

Δωρεά οργάνων

Η Ιατρική όσα θαύματα και να κάνει χρειάζεται τεράστια προσπάθεια για να γίνουμε σαν χώρα και σαν νοοτροπία από ουραγοί πρωτοπόροι στη δωρεά οργάνων.
Είναι άδικο για αυτούς που διατηρούνται στην ζωή με μηχανήματα να θάβουμε κάτω από το χώμα τα πολυτιμότερα των ανταλλακτικών .....τα ανθρώπινα όργανα.
  • Με αφορμή τον τραγικό Αυστραλό πατέρα του 20 χρονου , που με περίσσιο αλτρουισμό δώρησε τα όργανα του παιδιού του στην χώρα που έχασε την ζωή του το παιδί του. Όργανα που έδωσαν ζωή ανθρώπινη και ελπίδα σε 4 Έλληνες.
  • Με αφορμή την χτεσινή επιτυχή μεταμόσχευση ολόκληρων χεριών από ομάδες γιατρών.
Η δωρεά οργάνων είναι μια κρίσιμη απόφαση που λαμβάνεται είτε από τον ίδιο τον δότη όσο είναι καλά, είτε από τους συγγενείς του όταν μαθαίνουν ότι αργά ή γρήγορα έρχεται το μοιραίο. Είναι μια απόφαση που πρέπει να την πάρουμε όλοι μας όσο είμαστε σώοι για να δώσουμε ζωή όταν εμείς θα την χάνουμε. Είναι μια απόφαση που πρέπει να πάρουμε γιατί μπορεί να μας χρειαστεί να πάρουμε μόσχευμα εμείς ή κάποιος δικός μας. Είναι μια απόφαση υπεράνθρωπη αλλά το αποτέλεσμα της μας δένει περισσότερο σαν κοινωνία και έτσι δείχνουμε το ανθρώπινο πρόσωπο των απάνθρωπων καιρών μας.
Η δωρεά οργάνων είναι το καλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος στον πάσχοντα συνάνθρωπό του. Αν στην θέση του πάσχοντα βρισκόταν ένας από εμάς και τι δεν θα έδινε για ένα γνήσιο ανταλλακτικό ...... τελικά δεν χρειάζονται να δώσει κάποιος πολλά, μόνο αγάπη χρειάζεται και προνόηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: