Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

Ηλεκτρονική πρόσβαση σε πρωτότυπα ιστορικά έργα


Η «Θεία Κωμωδία» του Δάντη, η 9η Συμφωνία του Μπετόβεν, «Το κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι» του Βερμέερ, η Magna Carta, φωτογραφίες από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, απέχουν μόλις ένα κλικ από τις οθόνες των υπολογιστών, μετά τη λειτουργία της ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης με έργα της ευρωπαϊκής κληρονομιάς σε ψηφιακή μορφή.

Η Europeana ( www.europeana.eu ) προσφέρει πρόσβαση σε πολλές γλώσσες σε 2 εκατομμύρια βιβλία σε ψηφιακή μορφή και άλλα έργα πολιτιστικής και ιστορικής αξίας, τα οποία υπάρχουν σε περισσότερα από 1.000 ιδρύματα στις 27 χώρες μέλη της Ε.Ε.

"Η Europeana προσφέρει ένα ταξίδι στο χρόνο, πέραν των συνόρων και σε νέες ιδέες για το τι είναι ο πολιτισμός μας. Επιπλέον συνδέει τους ανθρώπους με την ιστορία τους και, μέσω διαδραστικών σελίδων και εργαλείων, και μεταξύ τους", σημειώνει η Επίτροπος που είναι αρμόδια για την Κοινωνία της Πληροφορίας Βίβιαν Ρέντινγκ.

Από περισσότερα από 10 εκατομμύρια κλικ την ώρα κατακλύστηκε η Europeana, που έως το 2010 εμπλουτίζεται με 10 εκατομμύρια έργα.

Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια: