Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ .... σε δύσκολα προβλήματα για δυνατούς λύτες

Με ένα δημόσιο χρέος που υπερβαίνει τα 10 τρισ. δολ., με ένα εθνικό σύστημα υγείας στα πρόθυρα της κατάρρευσης και με το ποσοστό των ανέργων να αυξάνεται, οι Αμερικανοί αντικρίζουν το μέλλον με ανησυχία. Γι' αυτό και προσήλθαν μαζικά στις κάλπες καταρρίπτοντας ρεκόρ συμμετοχής. Η εκλογή είναι ιστορική. Σήμερα, είναι «μια άλλη ημέρα». Ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ βρίσκεται αντιμέτωπος με την πιο δύσκολη αποστολή που είχε τα τελευταία 60 χρόνια πρόεδρος.
Οι Αμερικάνοι ψήφισαν σ'αυτές τις εκλογές έχοντας στο νου τους μόνο το πρόβλημα της οικονομίας τους (62%) ..... ενώ το ΙΡΑΚ και η τρομοκρατία υποβαθμίστηκαν πολύ και αποτελούν μόνο το 9% ...... έτσι εύκολα ξεχάστηκε η 11/9 .......

Όπως είπε ένας οξυδερκής παρατηρητής της αμερικανικής πραγματικότητας, «μια μεγάλη δημοκρατική επανάσταση λαμβάνει χώρα ανάμεσά μας. Αλλά η συμμετοχή δεν φτάνει. Πρέπει να διδαχθεί η δημοκρατία, πρέπει να καθαρθούν τα ήθη, πρέπει να προσαρμοστεί η διακυβέρνηση στις εποχές και στους τόπους, η τροποποίησή της ανάλογα με τις συνθήκες και τους ανθρώπους αποτελεί το πρώτο καθήκον που επιβάλλεται σ' εκείνους που διευθύνουν την κοινωνία».Ο άνθρωπος αυτός ήταν ο Αλέξις ντε Τοκβίλ, και τις παραπάνω παρατηρήσεις τις έγραψε το 1835.

Δεν υπάρχουν σχόλια: