Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

Η κρίση υπάρχει για μερικούς

Το Ντουμπάι αντιμετωπίζει την οικονομική κρίση με την κατασκευή νέων πόλεων
Μία ολοκαίνουργια πόλη κατασκευάζει το εμιράτο του Ντουμπάι, δημιουργώντας ένα νέο κέντρο εμπορίου, κατοικίας και διασκέδασης στα προάστια της πρωτεύουσας, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Οι Κήποι της Τζουμέιρα

Το Jumeirah Garden (οι Κήποι της Τζουμέιρα) είναι ένα οικοδομικό πρόγραμμα μεικτής χρήσης και θ' αποτελεί «μία πόλη μέσα στην πόλη». Θα χτιστεί μέσα στα επόμενα δώδεκα χρόνια, από την κρατική κατασκευαστική εταιρεία Meraas Development.

Στο Ντουμπάι κατασκευάζεται και ο μεγαλύτερος ουρανοξύστης του κόσμου, το Burj Dubai, που στις αρχές Σεπτεμβρίου έφτασε τα 688 μέτρα, ενώ οι εργασίες δεν έχουν φτάσει ακόμη ολοκληρωθεί.

Σε εξέλιξη είναι επίσης ο σχεδιασμός άλλων φιλόδοξων σχεδίων αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως ένας υποθαλάσσιος πετρελαιαγωγός και το Dubailand, ένα πρόγραμμα ψυχαγωγίας και διασκέδασης αντίστοιχο με την Disney Land.
Και όλα αυτά ενώ ο κεντρικός τραπεζίτης της ECB κάνει την προσευχή του, και μαζί με αυτόν κι εμείς για να πάνε λίγο καλύτερα τα πράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: