Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Λουλούδια και πέτρες

Εκτενές άρθρο για τις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες των μαθητών στη χώρα μας φιλοξενεί η εφημερίδα της Κολωνίας Kölner Stadt Anzeiger κάνοντας λόγο για αναποτελεσματικό εκπαιδευτικό σύστημα.

«Όπως στον τομέα της υγείας, όπου οι ιδιωτικές κλινικές επωφελούνται από τις ελλείψεις των κρατικών νοσοκομείων, έτσι και στην παιδεία έχει καθιερωθεί ένα παράλληλο σύστημα, στο οποίο διακινούνται τριψήφια νούμερα εκατομμυρίων. Πολλά χρήματα για λίγη εκπαίδευση. Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν πρόκειται για την μετάδοση αξιών, κριτικής σκέψης ή την υποστήριξη της ιδίας μάθησης», σημειώνει η γερμανική εφημερίδα και συνεχίζει:

«Όλο το σύστημα στηρίζεται σε ένα και μόνο στόχο: στις εισαγωγικές εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο στις “Πανελλαδικές”. Και εκεί οι μαθητές θα πρέπει να αναπαράγουν ότι αποστήθισαν. Δέκα με δώδεκα ώρες σκληρής εργασίας καθημερινά. Δεν μένει πια χρόνος για φιλίες, για ενδιαφέροντα, για διάβασμα, για αθλητισμό για μουσική».

«Το αποτέλεσμα της μιζέριας στο εκπαιδευτικό σύστημα: Η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας μεταξύ των νέων. Το 23% αυτών που ψάχνουν εργασία κάτω των 25 χρόνων δεν βρίσκουν καμία δουλειά», καταλήγει το άρθρο.

Deutsche Welle

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμπερασμα....το μονο που μενει σε εναν νεο ειναι να παρει μια ΒΡΕΓΜΕΝΗ ΣΑΝΙΔΑ και οποιον βρισκει μπροστα του να τον σπαζει τα κεφαλια!!!

.........crocodile...........

Ανώνυμος είπε...

Το εγραψα και το φωναζω οσο πιο δυνατα μπορω....ο ΦΟΝΟΣ του Αλεξη ειναι η αφορμη....το καζανι που σιγοβραζει δεν εχει σχεση με τον ΗΛΙΘΙΟ ΡΑΜΠΟ ουτε ο Αλεξης ειναι ο Παναγουλης!!!....αν ομως επιμενουν οι πολιτικοι και πολλοι αλλοι να βλεπουν αυτο καθεαυτο το φονο και τις καταστροφες στα καταστηματα σαν αντιδραση στην ενεργεια του "ραμπο"....τοτε ο Αλεξης θα γινει Παναγουλης!!!


crocodile