Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Η "νύχτα των κρυστάλλων" στην Ελλάδα ήταν χτες.

Την αρνητική νύχτα του ανθρώπινου είδους, την ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ (ReichsKristallnacht) που έζησε η Γερμανία στο Pogkrom του 1938, ζούμε εδώ και 3 μέρες στην Ελλάδα.
Τις νύχτες που "γνωστοί-άγνωστοι" κουκουλοφόροι σπάζουν, καίνε, λεηλατούν, περιουσίες όχι μόνο εχόντων αλλά και μεροκαματιάρηδων.
Τις νύχτες που το ανθρώπινο "κουκουλοφόρο" είδος εγκληματεί όχι μόνο κατά περιουσιών αλλά και τραυματίζοντας κατοίκους, πυροσβέστες, εργαζόμενους.
Τις νύχτες που κάποιοι καπηλευόμενοι τον άδικο χαμό του δεκαεξάχρονου, γίνονται εφιάλτης για την δημοκρατία και την ελευθερία του συνανθρώπου.
Τις νύχτες που οι τοξικομανείς κλέβουν για να εξασφαλίσουν τις δόσεις του επόμενου χρόνου.
Τις νύχτες που η άσκοπη τυφλή βία και το πλιάτσικο γίνεται νόμος.
Τις νύχτες που το άσυλο του Πανεπιστημίου χάνει το νόημα του.
Τις νύχτες που μερικοί "άγνωστοι" βάζουν φωτιά στην Εθνική Βιβλιοθήκη.
Τις νύχτες που καταστρέφουν βάφοντας μνημεία σύγχρονα και άλλα λαξευμένα πριν 2.500 χρόνια.
Τις νύχτες που το αρχικό σύνθημα "το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει" ..... αρχίζει να ρέει προς την άσκοπη-άστοχη κατεύθυνση.
ΣΤΑΜΑΤΕΙΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!!! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!!! ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ !!!!
ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΑΣ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΕΤΣΙ !!!!

Όμως αυτές τις νύχτες έπρεπε να φροντίσουμε να μην τις έχουμε, γιατί δυστυχώς αποδεικνύεται ότι δεν κάναμε τίποτα το προηγούμενο διάστημα για να μην προκύψουν. Κλείνοντας στην φυλακή την 17Ν, δεν σημαίνει ότι σταματήσαμε την τρομοκρατία. Η τρομοκρατία που ζούμε δημιουργείται όταν υπάρχει ανισοκατανομή πλούτου, διάκριση κοινωνική και έλλειμμα παιδείας. Δυστυχώς φαίνεται ότι δεν φροντίσαμε αρκετά από το 1974 και μετά. Πρέπει να γίνει ριζική αναθεώρηση προτύπων όπως το american way of life και να γίνει κοινωνική αφύπνιση από τον λήθαργο που βρισκόμαστε όλοι μας. Ελπίζω αυτές οι 3 νύχτες να είναι το δήγμα του οίστρου που έπρεπε να δεχτούμε και να αναθεωρήσουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς.

Karafatme.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: