Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

Ψήφο από τα 15

Η επαναστατημένη νεολαία πρέπει να εκφραστεί στις επόμενες εκλογές όποτε γίνουν. Δεν έχουμε την πολυτέλεια σαν κράτος - έθνος να περιμένουμε να γίνει 18 για να ψηφίσει και να εκφραστεί δημοκρατικά. Ας μετρήσουμε την δύναμή της νεολαίας μας και πόσο μπορεί να παρασύρει κι εμάς , να μας ξυπνήσει, για να αναθεωρήσουμε την δημοκρατία που φτιάξαμε το 1974 και την ευνουχίσαμε κάνοντάς την τηλεοπτική δημοκρατία.
ΨΗΦΟ ΣΤΑ 15 λοιπόν
για να βρούμε τον μοντέρνο Ελευθέριο Βενιζέλο, τον ηγέτη που επειγόντως χρειαζόμαστε. Έναν ηγέτη, δηλαδή, που θα δαμάσει τον λαϊκισμό, θα επανιδρύσει κανονικά το πτωχευμένο ελληνικό κράτος (οικονομικά και ιδεολογικά) και θα εμπνεύσει. Δεν τον βλέπω στον ορίζοντα, αλλά επειδή η Ιστορία απεχθάνεται το κενό ίσως να χρειάζονταν το σοκ και η κρίση αυτών των ημερών για να αρχίσουμε τουλάχιστον να συνειδητοποιούμε πως το μεταπολιτευτικό κράτος και η πολιτική μας εκπροσώπηση (σε όλα τα κόμματα) έχουν χρεοκοπήσει κατά πλειοψηφία, από κάθε άποψη.
Αν έπεφτε στο τραπέζι αυτή η πρόταση (ΨΗΦΟ ΣΤΑ 15) σήμερα ποιος θα έλεγε ΟΧΙ και δεν θα γιουχάρονταν. Οι επαναστατημένοι 15αρηδες πρέπει να εκπροσωπηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: