Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

1990 , 2009 Δύο παράλληλες ιστορίες τυφλής βίας

  • 1η Διαδοχή γεγονότων 1990 : Θανάσιμος τραυματισμός του Σολακίδη και θάνατος τελικά που προκλήθηκε από μουσουλμάνο στο Νοσοκομείο Κομοτηνής ...... λαϊκή οργή ..... σπάσιμο βιτρινών μουσουλμάνων ..... τυφλή βία εναντίων αμέτοχων στο γεγονός.
  • 2η Διαδοχή γεγονότων 2009 : Θανάσιμος τραυματισμός του Αλέξη και θάνατος τελικά που προκλήθηκε από πυρά αστυνομικού στην Αθήνα ....... λαϊκή οργή ...... σπάσιμο βιτρινών εμπόρων ανά την Ελλάδα ...... τυφλή βία εναντίων αμέτοχων στο γεγονός.
Αρκετές ομοιότητες δεν παρουσιάζουν ?

Ας δούμε όμως και ένα άλλο γεγονός.
  • Πληροφορίες για πορεία διαδηλωτών και από άλλα μέρη της Ελλάδας στο κέντρο της Κομοτηνής δημιουργεί μαζικό φόβο αρχικά και στην συνέχεια περνά στην αντεπίθεση η κοινωνία της Κομοτηνής δημιουργώντας ..... "ομάδα" περιφρούρησης - αντιδιαδήλωση .... και κάνοντας αποκλεισμό στο κτίριο της παλιάς Νομικής...... "προστατεύει" την πόλη
Εσείς που "οργανώσατε" ή συμμετείχατε στην "ομάδα" περιφρούρησης τι γνώμη έχετε για τα δύο παράλληλα γεγονότα που ανέφερα στην αρχή?
Μήπως εσείς που "οργανώσατε" ή συμμετείχατε στην "ομάδα" περιφρούρησης-αντιδιαδήλωση δικαιώνετε την 1η διαδοχή και καταδικάσατε ήδη την 2η διαδοχή ?
Μήπως σαν τοπική κοινωνία αντιδρούμε έτσι επειδή έχουμε σαν κριτήριο το άκρατο κέρδος ή έχουμε "συλλογικά" ακροδεξιά αντανακλαστικά? ...... πότε θα ωριμάσουμε?

Δεν υπάρχουν σχόλια: