Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2009

Η ζωή αναπηδά πάντα μέσα από στάχτες.... ένα παράδειγμα


Η ΕΙΔΗΣΗ:

"Περισσότερα από 1.000 αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν στη Γαλλία τη νύχτα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς και 288 άτομα συνελήφθησαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Συνολικά πυρπολήθηκαν 1.147 αυτοκίνητα, έναντι 878 την περασμένη χρονιά, αύξηση δηλαδή 30,64%, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Ο Γάλλος πρόεδρος υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να σταματήσουν οι εμπρησμοί αυτοί. Ο Σαρκοζί ζήτησε από τις αρμόδιες αρχές να είναι ιδιαίτερα αυστηροί με τους εμπρηστές αυτοκινήτων και πρόσθεσε πως όσοι συλλαμβάνονται πρέπει να ανακαλούνται οι άδειες οδήγησής τους μέχρι να αποζημιώνουν τα θύματα.

Οι περισσότεροι εμπρησμοί σημειώθηκαν στα προάστια του Παρισιού και στο Στρασβούργο, αλλά και για πρώτη φορά αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν και σε ορισμένες αγροτικές περιοχές.

Στο Παρίσι περίπου 550.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στα Ηλύσια Πεδία για την αλλαγή του χρόνου."

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΙΔΗΣΗΣ:

Καίγοντας τόσα αυτοκίνητα οι μόνοι που ζημιώνονται πραγματικά είναι οι ασφαλιστικές εταιρίες ..... και οι ιδιοκτήτες αν είχαν πράγματα αξίας μέσα (αλλά ποιος αφήνει σήμερα)

1. Ο ιδιοκτήτης θα κερδίσει αφού δεν χρειάζεται να βρει αγοραστή για να πουλήσει το καμένο του αυτοκίνητο. Η εύρεση αγοραστή την σήμερον ημέρα είναι ίσως το πιο δύσκολο πράγμα .... ρωτήστε και τους εμπόρους μεταχειρισμένων.

2. Η διαδικασία παραγωγής (βιομηχανία, εργάτης βιομηχανίας κλπ) αυτοκινήτων ή η εμπορία μεταχειρισμένων θα κερδίσει, αφού από την αποζημίωση που θα λάβει ο "καμένος" θα στραφεί είτε στην αγορά καινούργιου ή μεταχειρισμένου αυτοκινήτου.

3. Το κράτος θα κερδίσει αφού θα μειωθεί η ανεργία, θα εισπράξει ΦΠΑ, θα φορολογήσει την παραγωγή, θα εισπράξει τέλη.

4. Έμμεσα θα κερδίσουν και οι ασφάλειες αφού θα ανεβάσουν τα ασφάλιστρα πυρκαγιάς και θα εισπράξουν περισσότερα χρήματα από τους "άκαυτους".

ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ :

είναι μάλλον χρήσιμο το έθιμο καύσης αυτοκινήτων παραμονή προτοχρονιάς στη Γαλλία .... το οικολογικά σωστό θα ήταν να τα "απαλλωτρίωναν" για ανακύκλωση και να δηλώνονταν κλοπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: